Na Brněnské přehradě startuje 72. plavební sezóna

Zimní spánek je u konce, šest lodí dopravního podniku se tento týden vrací na hladinu Brněnské přehrady. Flotila letos poprvé s cestujícími vypluje v sobotu 14. dubna.


Počet cestujících, kteří se v sezóně projedou na lodích DPMB každoročně stoupá. „V loňském roce naše lodě převezly více než 245 tisíc návštěvníků. Doufám, že v nové sezóně toto číslo opět navýšíme, “ popsal generální ředitel DPMB Miloš Havránek. Cestující se letos mohou těšit na nový automat na lodní lístky, který byl instalován v přístavišti v Bystrci. Pomocí bezkontaktní platební karty si zájemci mohou zakoupit lodní lístek sami, bez čekání u okénka předprodeje.



Snahou DPMB je lodní dopravu na přehradě i nadále zatraktivňovat. V příštím roce je v plánu vybudovat nové bezbariérové přístaviště Osada, které nahradí přístaviště stávající a zastávku Sokolské koupaliště. Tím by na levém břehu jezera vzniklo jen jedno přístaviště uprostřed těchto dvou.

V plavební sezóně zajišťuje DPMB pravidelnou linkovou dopravu z Brna – Bystrce do Veverské Bítýšky. Celková plavební dráha je necelých 10 km dlouhá. Lodě ji ujedou za 70 minut. Flotila DPMB, pro kterou je charakteristický elektrický pohon, se skládá ze šesti lodí: Lipsko, Vídeň, Utrecht, Dallas, Stuttgart a jednopalubová loď Brno. Ceny pro letošní plavební sezónu zůstávají stejné jako loni.

Zdroj: TZ DPMB

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.