Autobusové nádraží v Litoměřicích je Stavbou Ústeckého kraje za loňský rok

Královské město Litoměřice přihlásilo do ankety o Stavbu Ústeckého kraje 2017 své nové autobusové nádraží. A udělalo dobře. V úterý 20. března se na Krajském úřadě Ústeckého kraje vyhlašovaly výsledky této prestižní ankety a první cenu obdržely právě Litoměřice za I. etapu modernizace a dostavby autobusového nádraží.

 


Cenu si z rukou Miloslava Pavlíka, předsedy hodnotící komise, převzal místostarosta Litoměřic Václav Červín a Venuše Brunclíková, vedoucí odboru územního rozvoje. Na druhém místě se umístila revitalizace sportovní haly v Litvínově a třetí pak skončil obchvat a přemostění Chomutovky silnice I/27 Velemyšleves.

Sedmý ročník ankety se konal pod záštitou hejtmana ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. Letos byl na slavnostním vyhlášení přítomen Ladislav Drlý, radní pro investice a majetek. „Ústecký kraj připravuje nové terminály v Litvínově, Klášterci nad Ohří a Rumburku, takže pro příští rok určitě i my dáme do ankety o Stavbu Ústeckého kraje jednu z nich,“ odtajnil plány na letošní rok Ladislav Drlý.


Vítěz si odnesl finanční odměnu v hodnotě 30 tisíc, druhý 20 tisíc a třetí 10 tisíc. Mezi prvními pěti nominovanými stavbami se ještě umístila administrativní budova společnosti Adler na Ústecku a také revitalizace přístupů k rekonstruovaným budovám IOP v Terezíně – parkoviště u Retreachementu 5.

Zdroj: TZ Ústecký kraj

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.