Československý Dopravák 2/2018. Co se v něm dočtete?

Začátkem června vyšlo letošní druhé číslo časopisu Československý Dopravák. Dočtete se např. o nově provozovaný tramvajových dvojicích Siemens Avenio v Mnichově.

Mladá Boleslav nakoupila nové autobusy Iveco Urbanway, Břeclav rozšířila flotilu o autobusy Scania a Děčín si jako nové autobusy vybral MANy. Nové Solarisy vozí cestující v Českých Budějovicích.

Několik stránek je věnováno parciálním trolejbusům, které jezdí v Brně a v Ostravě. Obsáhlý článek popisuje modernizace tramvají AnsaldoBreda Sirio, které probíhají v Ostravě. Modernizací se týká i další článek, který se zaměřil na tramvaje řady 500 a 600 v rakouském Grazu.


Jak napovídá titulní strana, nechybí informace o nových trolejbusových tratích v Pardubicích. Velkou zajímavostí je poslední článek vzpomínající na zkušební provoz trolejbusů Škoda 9 Tr v Praze.

Časopis Československý Dopravák si můžete předplatit a nebo zakoupit v trafikách.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.