Cestující kritizují DPP za odklonění linky 2 z centra Prahy

Ořechovka, T3SUCS ev. 7142 na lince 2, 11. 2. 2017

Vlnu kritiky od cestujících zažívá na internetu pražský dopravní podnik. Lidé, kteří cestují po Praze městskou hromadnou dopravou kritizují dopravní podnik, že ustupuje automobilové dopravě a odklonil z centra tramvajovou linku 2, aby „nepřekážela automobilům“.


Naopak překvapivě se v této kauze zachoval Ropid, který se postavil na stranu cestujících a považuje odklon linku 2 za nesmyslný.

Dopravní podnik na stížnosti cestujících na svém Facebooku nereaguje, ale není to jediné místo, kde si lidé stěžují. Velká nespokojenost přichází především z Prahy 6 (facebookovské skupiny Dejvická parta, Parta Petřiny a další), jelikož místní obyvatelé přišly o přímé spojení na Národní třídu a Karlovo náměstí, kde se nachází také nemocnice.


Následující názory čtenářů-cestujících jsou v původním znění. Stojí určitě za přečtení. Třeba povolané osoby přesvědčí, že zrušit sólo linku s intervalem 12 minut situaci nezmění a ustupovat automobilové dopravě byl hloupý nápad.

Názory cestujících

Lukáš Julínek: Aneb MHD ustupuje autíčkům, aby se jich vešlo víc a bylo víc emisí. Geniální tah. 😊

Zdeněk Lapáček: klasická ukázka že kaštani v MHD jsou všem u …

Lukáš Julínek: No jo, ten póvl v MHD nikoho nezajímá. Neni to poprvé, co socky z MHD musely v centru ustoupit autíčkům. Loni při rozkopané Národní třídě se taky radši odkláněly tramvaje, než aby si tam stoupnul jeden policajt a auta tam nepouštěl…

Petr Řehánek: Jsem myslel že MHD slouží lidem a ne autům.

Richard Paňáca: Uplny nesmysl. Vcera 2 babky o berlich, co jely na kontrolu do nemocnice zjistily u Tanciciho domu, ze maji problem, pro ne docela zasadni – jak se ted dostat do nemocnice. Ja se jen trochu probehl a dorazil pozde na schuzku. I ridic tram se omlouval s tim, ze je to nesmysl. Bohuzel to hazel na Vas, PIDe… Vecer kolem 21 hod pak cekani na spoj z Karlaku do Podoli na 30 min. To neni dobre! Prosim, zasadte se na MHMP o navraceni provozu do normalnich koleji! Diky

Richard Paňáca: Update z dneška. Na ČRO upozorňovali na hustou dopravu v oblasti Jiráskova mostu a Karlova náměstí. Takže očividně to nefunguje. Blah!

Doris Hozáková: Ale mnoho lodí ze zdravotních důvodů metrem nemůže a nechce jezdit. Pro ně jsou tramvaje. Nezapomínejte, že ani Vy nebudete věčně mladý a zdravý.

Dáda Víšková: Snad spíš omezit automobilovou dopravu v centru? Ne? Trasy MHD jsou podle mě v pořádku, ale auta v centru nemají co dělat!

Josef Kovářík: Když vrátí 18 není problém..

Markéta Podařilová-Postlová: A to je tak, když o MHD rozhoduje někdo,kdo ji nepotřebuje nebo nevyužívá.

Martin Brynda: Celkove MHD v Praze zrušit překáží silničnímu provozu.

Olga Müllerová: Hlavně všechno pro auta. MHD je jen pro póvl, že? 😠

Liboonka Rozinková Dufková: Nemělo by to být naopak???

Iva Machková: Většinou jezdím metrem. Ale to od nás už nic nepojede tim smerem přestupu že. Hlavně že neustále poukazují na to, že je aut moc a že se nevyužívá městská doprava.

Lucie Dominová: No to si snad delaj srandu?!!? Nejlepsi spojeni na Narodku s kocarkem.

Hanička Semerádová: Nejdříve nám vzali 18 a nyní i 2, málokdy nízkopodlažní, nemysli na staré lidi a těch je na Petřinach víc než dost. Kdo nám pomůže?

Radim Chrobok: Tak to je snad jasný, že největšími nepřáteli rozvoje města jsou chodci a cyklisté. Já bych byl pro odstřel Národního divadla. Stojí tam na tom rohu dost nešikovně, musí se objíždět, zaparkovat se tam nedá…. A beztak je ta budova v blbým stavu, už tam stojí dlouho. Parkovišťátko by se tam hodilo….

Lukáš Vejnar: To snad neni mozny…a ja si nedavno rikal, ze je ta linka naprosto genialni. Ale neni divu, co funguje, tak se musi hned zrusit.

Tomáš Karger: A KRNDUJEME DÁL, SOUDRUZI !!!

Hana Kohoutová Kubešová: To je Kocourkov , měli by nás zavřít do kleci a vybírat vstupny. Kola a tramvaje pryč auta sem, bože můj, to už se fakt nedá ustát !

Liboonka Rozinková Dufková: Nad naší republikou musí být nějaký útvar nebo mrak, něco jako bermudský útvar, který blokuje fungování zdravého rozumu…jinak už fakt nevím…


Pavla Křemenová: Tak snad ten jeden vagón linky 2 zachrání celou Prahu od kolapsu 🔮

Martin Dolejsi: Myslim, ze by se „zpovykani“ prazaci meli vydat k mestskemu uradu a umoznit jeho obyvatelum vyhled a let z okna. Je to takova, bohuzel zapomenuta, ale pekna, ceska tradice…

Tomáš Červený: Je to hloupost naprostá… I když je to „malá“ linka díky sólo vozům tak ustupovat autům je fakt šílený a ještě sem neviděl jediný názor který by s odklonem souhlasil…. DPPčko si docela nakydalo a lidi oprávněně řvou…

Petr Kudrej: Dýpý jednal na nátlak Magisrátu (něco s tím udělejte, je jedno co, ale hlavně ať je to hned, jinak vás vyměníme). Toliko k rozdělení kompetencí.

Blanka Kramolišová: Co s tim udelame? Jsem pro zachovani trasy tram c. 2, tedy trasy na Narodni a Karlak!

Aneta Mihalin Redková: Báječný nápad! V centru je moc hustá doprava, takže se zruší některé linky MHD, aby bylo víc prostoru pro auta. Nechápu, pro rovnou nezruší celou MHD. Třeba z metra by byly tak pěkné automobilové tunely… A z nástupišť podzemní parkoviště!

Ondřej Valenta:  ano, podpořit ježdění do centra autem bylo potřeba!!!  blázinec…

 

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)