Filip Humplík: Městská železnice musí hrát větší roli. Pomůžou nové zastávky

V pátek 5. a v sobotu 6. října se komunální volby a jak víte, dopravní magazín MHD86.cz se oproti ostatním dopravním webům politiky nebojí. Ono totiž i fungování a rozvoj dopravy je spjato s politikou. Proto v následujících dnech Vám web MHD86.cz přinese rozhovory s kandidáty na starosty. Prostor dostali všichni, kteří projevili zájem. Třeba Vám dopravní odpovědi kandidujících politiků pomohou s rozhodováním při volbě strany v nadcházejících volbách.

Jako druhý odpovídá na otázky Filip Humplík, zastupitel Hl. m. Prahy a kandidát ODS na starostu Městské části Praha 10.

Jste pro stavbu nové tramvajové trati na malešické sídliště, která by nahradila přeplněné a nespolehlivé autobusy?

Filip Humplík, zastupitel Hl. m. Prahy a kandidát ODS na starostu Prahy 10

Určitě. Středový pás v Počernické ulici je na tramvajové koleje připraven. Jedná se ale o investiční akci magistrátu, která nabrala několikaleté zpoždění, tak snad se po volbách podaří dotáhnout.

Měla by železnice v Praze hrát větší roli? Jste pro stavbu nových železničních zastávek v Praze 10? Kde by mohli vyrůst?

Měla. Železnice je normální součástí PID, pouze ji lidé tolik nevyužívají. Co se týče Prahy 10, tak před pár měsíci byla zahájena rekonstrukce úseku Nádraží Hostivaře – Hl. nádraží, při které vzniknou i nové železniční stanice (Eden, Zahradní Město). To je určitě dobře.

Co je podle Vás teď nejnutnější pro zlepšení dopravy na Praze 10?

Skrz Prahu 10 vede Městský okruh, přes který proudí tranzitní doprava z D1. Nejvíce by tedy Praze 10 ulehčila dostavba vnějšího Pražského okruhu, konkrétně stavba 511 (D1 – Běchovice)

Jaká je Vaše nejoblíbenější linka MHD, nebo trasa?

Tramvaj číslo 11, která projíždí z centra do Michle a končí na Spořilově, odkud to je do Záběhlic kousek. Tam jsem dřív znal i většinu řidičů:)

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.