Zlín objednal trolejbusy pro linku k místní ZOO

Škoda Electric vyrobí nové trolejbusy pro města Zlín a Otrokovice. Sedm nízkopodlažních vozidel Škoda 30Tr za zhruba 94 milionů korun získá tamní Dopravní společnost Zlín-Otrokovice v prvním čtvrtletí roku 2019. Trolejbusy budou provozovány na nově koncipované lince mezi Zlínem a ZOO Lešná.


Trolejbus Škoda 30Tr v Teplicích

Trolejbusy budou moci sloužit i v místech, kde není trolejové vedení – jsou totiž vybaveny trakčními bateriemi a poloautomatickými sběrači proudu, díky kterým jsou schopny jízdy i mimo klasický napájecí systém,“ sděluje obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Ten připomněl, že cestující i řidiči jistě ocení fakt, že vozy budou mít klimatizaci. „Samozřejmostí je i elektronický informační a odbavovací systém,“ říká Radek Kapr.


Pro zlínský dopravní podnik plzeňská Škoda Electric aktuálně vyrábí další zajímavé produkty – tím prvním je kloubový trolejbus Škoda 35 Tr s karoserií UrbanWay od firmy Iveco. Dopravce novinku získá ve druhém čtvrtletí příštího roku.

Škoda Electric rovněž do Zlína dodá zcela nový typ nízkopodlažního elektrobusu s obchodním názvem Škoda  E’City. Vozidlo s jednorázovým dojezdem min. 100 km bude dobíjeno pomocí pantografu z trolejového vedení a nočním dobíjením v depu. Topení vozu je elektrické. Samozřejmostí je plnohodnotná klimatizace moderní informační systém, USB zásuvky pro dobíjení telefonů. Ve Zlíně bude v provozu od prvního čtvrtletí příštího roku.

Zdroj: Škoda

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.