DPP souhlasil s pohřebním průvodem zabijáka Kočky a odklonil tramvaje. Starosta Prahy 3 Alexander Bellu byl proti

Během pátečního dne vyšel na webu novinky.cz článek, ve kterém je psáno, že pražský dopravní podnik dal kladné stanovisko k odklonu tramvají z důvodu pohřebního průvodu s Václavem Kočkou ml., který zabil na dálnici D11 řidiče kamionu, když se řítil po dálnici v protisměru.


Informace o dopravních uzavírkách z důvodu pohřbu vraha vyvolaly u veřejnosti velký odpor. Pražanů se zastal např. starosta Prahy 3 Alexander Bellu. Proč ale mají tramvaje ustupovat v pátek odpoledne pohřebnímu průvodů člověka, který zabil nevinného tátu od rodiny?

„Souhlasné stanovisko k této akci jsme vydávali na základě oznámení o průvodu,“ sdělila webu MHD86.cz mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. Podle jejího vyjádření byl souhlas vydán jen k půlhodinovému průvodu v trase Kostel Nejsvětějšího Srdce Páně – Nám. Jiřího z Poděbrad – Slavíkova – Vinohradská – Olšanské hřbitovy.

„Jsme přesvědčeni, že omezení v nezbytně nutném rozsahu je z pohledu bezpečnosti i plynulosti dopravy přijatelnější ve formě dohody s pořadatelem akce, než ve formě volného průběhu,“ dodala Řehková.

Na závěr tisková mluvčí sdělila, že DPP ukončil veškeré smlouvy s firmou Prostor a. s. (která je často zmiňována ve spojitosti s rodinou Kočků) a uzavření nových smluvních vztahů se nepředpokládá.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.