V Pardubicích se kompletně zastavila MHD. Podruhé v historii

V pondělí večer, 14. ledna 2019, byl kompletně zastaven provoz pardubické MHD. Důvodem bylo údajné náledí po celém devadesátitisícovém městě. Pokyn k okamžitému zastavení autobusů a trolejbusů vydal dispečer dopravního podniku po konzultaci s vedením podniku.


„Tato situace byla naprosto výjimečná, kompletní provoz dosud nikdy zastaven nebyl (kromě generální stávky v roce 1989). K omezení provozu dochází většinou pouze u trolejbusové linek při výpadku elektrické energie nebo ledovky na trolejovém vedení,“ sdělila pro dopravní magazín MHD86.cz tisková mluvčí pardubického dopravního podniku Jitka Malinská.

Přerušení provozu trvalo od 18:35 do 20:00. Následně se pozvolna rozjely trolejbusy a autobusy po svých trasách podle aktuální situace na tratích. V půl desáté večer byly všechny linky MHD provozované v plném rozsahu mimo linky číslo 18, kde přetrvávaly komplikace v úseku mezi Živanicemi a Černou u Bohdanče.

„Snažili jsme se cestující informovat prostřednictvím řidičů MHD, webu, facebooku, prostřednictvím FB města, kontaktovali jsme regionální rádia s prosbou o odvysílání, na digitálních tabulích na nádraží a na Masarykově náměstí,“ dodává tisková mluvčí pardubického dopravního podniku Jitka Malinská.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.