Praha 6 se možná dočká prvního záchytného parkoviště P+R

Mezi ulicemi Navigátorů a Evropská by mohlo vzniknout první záchytné parkoviště P+R na území Městské části Praha 6. Informoval o tom na lednovém jednání předseda Komise dopravní Rady MČ Praha 6 Vladimír Šuvarina (ODS)


Výstavba parkovacího domu je plánována v těsné blízkosti zastávky Dědina, odkud jezdí linka 119 k metru Nádraží Veleslavín. Soukromý investor plánuje kapacitu parkoviště pro 144 automobilů. Vjezd na parkoviště je zatím projednáván z ulice Evropské a výjezd do ulice Navigátorů.

V daleké budoucnosti, až by bylo prodlouženo metro, či vlak na Dlouhou míli, kde je plánovaný velký terminál veřejné dopravy a velkokapacitní parkoviště P+R, by mohlo být parkoviště mezi ulicemi Evropská x Navigátorů převedeno do systému zón placeného stání, resp. modrých zón.

Komise dopravní v lednu odsouhlasila projekt P+R a doporučila při jednání s investorem prosadit zvýšení křižovatkového prostoru Letecká x Navigátorů x Radistů, signalizovaný přechod pro nevidomé v překřížení nájezdové komunikace a opravy komunikací zasažené stavební technikou v oblasti stavby.

úvodní foto: repro maps.google.com

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.