Retrolinka 23 jezdí od 9. 3. 2019 častěji a až do Vršovic

V souvislosti s tramvajovou výlukou na Vinohradské třídě dochází od 9. 3. 2019 ke změně trasy oblíbené retrolinky 23. Od soboty jezdí nově z I. P. Pavlova přes Náměstí Míru a Ruskou na Čechovo náměstí. Zároveň je posílen její provoz na interval 15 minut o víkendech a 15-20 minut v pracovních dnech.


Proto dochází také k navýšení počtu souprav, které jsou potřebné pro denní vypravení retrolinky 23. Celotýdenně bude na linku vypravováno 7 souprav, které zajistí legendární vozy z řady T3. Dvě pořadí vypravuje vozovna Střešovice a pět pořadí zajišťuje vozovna Hloubětín. Od pondělí do pátku náleží Střešovicím 1. a 2. pořadí, o víkendech 1. a 3. pořadí, ostatní pořadí spadají pod Hloubětín.

Ve spolupráci s tiskovým oddělením Dopravního podniku hl. m. Prahy přinášíme pro zájemce ke stažení jízdní řády retrolinky 23, ve kterých jsou vyznačena jednotlivá pořadí, která zajišťují konkrétní spoje.

Jízdní řády retrolinky 23:

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.