Městská doprava 1/2019. Co se v ní dočtete?

Na přelomu února a března 2019 vyšlo nové číslo časopisu Městská doprava, které je naplněné řadou zajímavých článků. Novinkou je také výraznější obsahová spolupráce mezi časopisem a dopravním magazínem MHD86.cz, která vznikla na autobusovém veletrhu Czechbus s vydavatelkou časopisu Janou Wolfovou.


V čísle 1/2019 se dočtete o novodobých historických tramvají v Praze, nových tramvají EVO1 v Olomouci, či tramvajových přesunech z/do Liberce. Celému číslu potom dominují tramvaje T2. Na dvanácti stránkách zavzpomínáte na 20 let od ukončení tramvají T2 na Moravě a dalších šestnáct stran se věnuje rozloučení s vozy T2R v Liberci.

Z trolejbusové sekce se ohlédnete za 70. výročím trolejbusů v Jihlavě, dočtete o novém obratišti v Plzni u hlavního nádraží a není zapomenuto ani na autobusy. V Praze se testoval vůz Iveco Crossway 14,5m a v Brně mají autobus na bioplyn z odpadní vody.

Poslední stránky časopisu Vás zavedou do belgického Gentu a představí jeho malebný tramvajový provoz.

Budete-li mít podněty a tipy do dalších čísel, ozvěte se. Příjemné čtení.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.