Airport Express na ruzyňské letiště jezdí častěji

Od pondělí 1. 4. 2019 se zkrátil interval spojů Airport Express zajišťujících intermodální propojení železnice a letecké dopravy. Expresní autobusové spoje nyní jezdí mezi pražským hlavním vlakovým nádražím a letištěm Václava Havla v Praze-Ruzyni po 15 minutách, v druhé polovině května se interval zkrátí až na 10 minut. Pro cesty z různých míst Česka lze zakoupit přímé vlakové jízdenky Českých drah až na Letiště Václava Havla Praha. V případě zpátečních cest lze využít také zvýhodněné zpáteční jízdenky s prodlouženou platností.


„Dlouhodobě sledujeme velký zájem o propojení vlakové a letecké dopravy, který se projevuje v trvale velkém zájmu o Airport Express mezi pražským hlavním vlakovým nádražím a pražským letištěm Václava Havla. Výhodu spojení podtrhuje možnost nákupu přímých jízdenek ze všech našich stanic a zastávek v Česku přímo až na letiště Václava Havla, které zahrnují jízdu Airport Expressem. Zpáteční jízdenky jsou navíc cenově zvýhodněné a mají prodlouženou platnost až 30 dní, takže je mohou využívat jak zákazníci na kratších obchodních cestách, tak při cestě na delší dovolenou,“ vysvětluje Petr Vondráček, ředitel odboru dálkové dopravy Českých drah.


České dráhy nabízejí přímé odbavení jak na letiště Václava Havla, které zahrnuje transfer prostřednictvím Airport Expressu, tak na ostravské letiště Leoše Janáčka, kam jezdí přímé vlakové spoje z Ostravy a Studénky. Pro cestu lze využít například jednosměrné jízdenky Flexi, ale i další nabídky včetně speciální zvýhodněné letištní jízdenky VLAK+letiště Praha a VLAK+letiště Mošnov. Ty nabízejí slevu 25 % ze zpáteční jízdenky a navíc mají prodlouženou platnost na 30 dní. Použití na zpáteční cestě je možné po potvrzení na informační přepážce na letišti.

„Kvůli pravidelně rostoucí sezónní špičce od jara do podzimu zkracujeme s našimi partnery od začátku dubna intervaly Airport Expressu na 15 minut a v druhé polovině května je plánovaný interval dokonce jen 10 minut. Přestup mezi vlakem a Airport Expressem na hlavním nádraží přitom trvá také jen několik minut. Je to tedy rychlé a pohodlné cestování na služební cestu nebo na leteckou dovolenou z různých míst celé České republiky,“ upozorňuje Petr Vondráček.

Zdroj: TZ ČD

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)