Lodní turistické linky zahájily sezónu

Labská plavební společnost vypravila speciální slavnostní jízdu pro představitele Ústeckého kraje a Severočeského sdružení obcí na trase Ústí nad Labem – Hřensko, čímž oficiálně zahájila letošní turistickou sezónu na řece Labi. Druhá turistická lodní linka zařazená do systému Doprava Ústeckého kraje jezdí mezi Ústím a Litoměřicemi.


„Z paluby lodě je zase úplně jiný pohled na krásnou krajinu našeho kraje. A pokud cestu lodí zkombinujete s pěkným pěším výletem a jízdou vláčkem nebo autobusem, máte zajímavý program pro celou rodinu,“ láká k výletům hejtman Oldřich Bubeníček.

Jednatel Labské plavební společnosti Martin Komrska poděkoval řediteli SESO Vladislavu Raškovi a starostovi Litoměřic Ladislavu Chlupáčovi za podporu obnovení turistických plaveb po Labi a hejtmanovi Bubeníčkovi za to, že si Ústecký kraj vzal tuto iniciativu za svou a plavby objednává a zařadil do Dopravy Ústeckého kraje.

V souvislostech:

Oblíbené turistické lodě DÚK mezi Ústí nad Labem a Litoměřicemi (linka 901) a mezi Ústí nad Labem a Hřenskem (linka 902) letos vypluly hned od začátku sezóny. Novinky DÚK nabízí zejména na lince 901. V období od 12. července do 30. srpna jsou nové tzv. „Nučnické plavby“ – pravidelné plavby každý pátek mezi Ústí nad Labem a Nučnicemi. Nabídka mimořádných plaveb lodní linky 901 je pro rok 2019 sice oproti loňsku ochuzena o Štětský jarmark, Roudnické vinobraní a plavbu na FEDO, nově ale přináší podzimní plavbu 16. listopadu z Ústí nad Labem na podzimní otevřené sklepy v Roudnici nad Labem.

Zdroj: TZ Ústecký kraj

 

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)