Nejdražší celodenní jízdenky na MHD mají Chomutov, Most a Teplice

V minulém článku jsme se zaměřili na ceny ročních předplatních kupónů na městkou hromadnou dopravu. Tentokrát se zaměříme na jednodenní jízdenky. Opět nejdražší cestování najdeme v severních Čechách.


Sto třicet korun stojí celodenní jízdenka na městskou dopravu v Chomutově, Teplicích a Mostě. Vyjde dráž, než celodenní pražská jízdenka za 110 korun, či brněnská jízdenka za 90 korun. Pravdu zůstává, že jízdenka za 130 korun v Chomutově, Teplicích a Mostě zároveň platí na všechny spoje integrované dopravy v celém Ústeckém kraji (DÚK), což je fajn při cestování po kraji. Ale v případě, že chcete cestovat pouze po jednom z uvedených měst, jízdné se tím prodraží. Jednotlivé dopravní podniky totiž nenabízí vlastní celodenní jízdenky jen pro své město. O tom se přesvědčili už v neděli na Facebooku šotouši Denis Novotný, Jiří Molo, Jakub Šmrha a Josef Petrák. Ti se sice rozčilovali nad tím, že se jedná o jízdenku DÚK, ale nakonec museli uznat, že jiná alternativa k celodenní jízdence pro MHD v těchto městech neexistuje.

Naopak nejlevnější celodenní jízdné nabízí Jablonec nad Nisou (42 korun), Pardubice (45 korun) a Olomouc (46 korun). Za padesátikorunu můžete jeden den cestovat po Českých Budějovicích, Jihlavě a Mariánských Lázní. Další města nabízí celodenní jízdenky v rozmezí šedesát až osmdesát korun.

Na kolik vychází jednodenní jízdenka v jednotlivých městech se můžete podívat v následující tabulce. Sběr dat probíhal v únoru 2019 a zdrojem jsou webové stránky jednotlivých dopravních podniků.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.