V Praze 6 byly prověřovány možnosti pro nové autobusové zastávky

Začátkem února 2019 jste se mohli dočíst v dopravním magazínu MHD86.cz o návrzích na změny autobusových linek v Praze 6, které byly projednávány na lednovém jednání Komise dopravní Rady městské části Praha 6. Jak se situace posunula?


V polovině dubna proběhly zkušební jízdy s autobusem za účasti zástupců Ropidu, dopravního podniku, TSK a radnice MČ Praha 6. Cílem zkušebních jízd bylo ověření průjezdnosti autobusu komunikační sítí v oblasti vokovické polikliniky Cordeus, kam by mohla zajíždět linka 216. Dále byla prověřována možnost zřízení nové zastávky Na Pastvinách ve Vokovicích, jelikož v současnosti existuje zastávka linky 225 pouze ve směru od metra Nádraží Veleslavín. A nakonec byla prověřována také možnost vedení linky 108 ulicemi Rooseveltova a Terronská, včetně zřízení zastávek. Zavedením midibusové linky do Rooseveltovy a Terronské ulice by došlo ke zkrácení docházkové vzdálenosti na městskou dopravu v poměrně velké oblasti Bubenči. V původním úseku Hradčanská – Zelena by zůstala v provozu kapacitní linka 131.

úvodní foto: Vladimír Šuvarina



Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.