Přes náměstí Republiky nepojedou tramvaje (5.-17.5.2019)

Z důvodu opravy tramvajové trati je od neděle 5. května 2019 (od 0.30 hodin) do pátku 17. května 2019 (do 0.30 hodin) obousměrně přerušen tramvajový provoz od křižovatky Na Poříčí x Havlíčkova po Štefánikův most.


Změny tras tramvajových linek

  • Linky číslo 6269194 a 96 jsou v úseku Masarykovo nádraží – Strossmayerovo náměstí odkloněny přes zastávky Bílá labuť a Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu).
  • Linka číslo 8 je v úseku Florenc – Strossmayerovo náměstí odkloněna přes zastávky Těšnov a Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu).
  • Linka číslo 15 je ve směru od Olšanských hřbitovů ze zastávky Masarykovo nádraží odkloněna do zastávky Bílá labuť, kde je ukončena.
  • Historická linka číslo 41 je v úseku Masarykovo nádraží – Strossmayerovo náměstí odkloněna přes zastávky Bílá labuťTěšnov a Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu).

Změny v zastávkách tramvají

Zřizuje se v obou směrech zastávka Vltavská na předmostí Hlávkova mostu.

Náhradní doprava

Není zavedena.

Změny v zastávkách autobusů

  • Pro linku číslo 207 se ruší obousměrně zastávky Bílá labuť, Náměstí Republiky a Dlouhá třída; zřizuje se zastávka Řásnovka (pro směr Staroměstská) v ulici Řásnovka, přibližně 30 metrů za křižovatkou s ulicí Hradební.
  • Pro linky číslo 905907 a 911 se ruší obousměrně zastávky Náměstí Republiky a Dlouhá třída; zřizuje se obousměrně zastávka Bílá labuť v ulici Na Poříčí v zastávkách tramvají. Pouze pro linky číslo 905 a 911 (směr z centra) se přemísťuje zastávka Vltavská na sjezdovou rampu z Hlávkova mostu (na úrovni stávající zastávky).
  • Pro linku číslo 909 se ruší obousměrně zastávky PernerovaFlorencNáměstí Republiky a Dlouhá třída; zřizuje se obousměrně zastávka Masarykovo nádraží v Havlíčkově ulici, v zastávkách tramvají. V zastávce Bílá labuťodjíždějí spoje linky 909 směr Suchdol z tramvajové zastávky směr Florenc a spoje linky číslo 909 směr Sídliště Rohožník z tramvajové zastávky směr Masarykovo nádraží.

Zdroj: DPP

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)