Lidé hromadně kritizují novou tvář stanic metra D

25. července představil radní pro dopravu Adam Scheinherr (Praha SOBĚ) na svém Facebooku nový vzhled stanic metra D Pankrác a Olbrachtova. „Dnes už můžeme s jistotou říct, že se nebudou opakovat zpackané poslední stanice Áčka.  Máme vítěze výtvarné soutěže na ztvárnění stanic Pankrác a Olbrachtova na metru D a návrhy jsou skvělé, “ jásá Scheinherr. Jiného názoru jsou ovšem Pražané.


Někteří hovoří o LSD a halucinacích, jiní vzpomínají na Pavla Béma či hodnotí poslední prodloužené „áčko“ jako skvost, oproti představeným návrhům „déčka“. Další zajímá, kdo mohl tyto návrhy vybrat jako nejlepší, jiní píší, že to snad ani nechtějí vědět.

Názory veřejnosti – komentáře na Facebooku pana radního Adama Scheinherra:

Lukáš Pokorný: LSD psychedelie. Ale proč ne. To má u nás tradici. 🙂 Tohle člověk nepotká ani v podzemí Pchjongjangu. 🙂

Miroslav Brůna: tak to video tomu nasadilo korunu teda….zlatý vypouklý obrazovky na áčku to je kus umění a dobře odvedené práce….tohle si panáček někdě asi šňupnul nebo co

Jan Šolar: Nevěřím tomu, že se do roku 2026 (předpokládaný termín pokládky) nedají změnit v projektu například povrchy, osazení prvků, sparo-řezy atd., které z velké části přispěly ke kritice Áčka – kreslili to lidi, který pro to nemaj cit. Takhle to dopadne jako Malich u Okamury v obýváku s meruňkovejma stěnama..

Roman Poláček: Takže krásno je vyřešeno na 150%, ale praktičnost se asi úplně dala stranou…

Květa Labůrková: No toto mě jako důchodkyni mrzí. Stejně to teď vymalovali děcka v podchodu na Kačerově nedaleko.

Vojta Vilímec: Jestli tohle jsou vítězové soutěže, tak radši nechci vidět toho, kdo to hodnotil 🤪

Alice Stronghold: Já bych byla zvědavá na návrhy, které nezvítězily, když tohle je údajně nejlepší. :-/

Matěj Pokorný: To je odporný. Oproti tomu jsou “zpackané poslední stanice Áčka” docela skvost. Ale tleskám, že to vydáváte za úspěch.

Jan Rautenkranc: Prosím, kde si tady můžu nechat vyklovat oči?
Možná je to jen špatná vizualizace, ale připadá mi to jako psychedelické patterny vytvořené za účelem vyvolání epilepsie a to na konci je vizualizace expolující vesmírné stanice po bitvě s Borgy…
Naštěstí Déčkem nebudu muset moc jezdit…
Ale možná je to jen nešťastně zvolená vizualizace…

Bohuslav Šenkýř: V roce 2026 po osmi letech vlády Pirátu si všichni budeme říkat zlaté motýle 😃😃😃 a volat po navrátu horolezce… Velice smutný příběh tato akce doprovázená lhaním ze strany náměstka, že nejde nic měnit…

 

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.