První nostalgický parní vlak letošní sezóny vyrazí z Lužné do Rakovníka

Jedinečnou příležitost budou mít tento víkend 30. a 31. května lidé, kteří vyrazí na výlet do Lužné u Rakovníka nebo do Rakovníka. O víkendu se uskuteční prví letošní parní jízdy mimo areál železničního muzea. Vlaky dopraví parní lokomotiva 525.101, označovaná také jako EP 1000. Ta je doma v depu ve Veselí nad Moravou, a pokud by si jí chtěli zájemci z Čech prohlédnout, museli by podniknout cestu až na jihovýchod Moravy.   

Výjimečná příležitost svézt se parním vlakem v čele s veselskou lokomotivou bude v sobotu i v neděli dvěma páry spojů. Jeden vyrazí na cestu dopoledne a druhý odpoledne. Lokomotiva se po těchto jízdách bude vracet zpátky na Moravu a tak jde o jedinečnou možnost vidět stroj 525.101 (EP 1000) v akci ve středních Čechách.

Výlet parním vlakem lze doplnit také návštěvou železničního muzea v Lužné u Rakovníka, kde se nachází rozsáhlá sbírka parních, elektrických a motorových lokomotiv, expozice věnovaná průmyslovým drahám, železniční modely a další zajímavosti s železniční historie.

Cena jednosměrné jízdenky je 60 Kč a zpáteční 100 Kč. Děti ve věku 6 až 15 let zaplatí 40, resp. 60 Kč. Děti do 6 let cestují v doprovodu dospělého cestujícího zdarma. 

TZ ČD