Metro projelo stanicí Stodůlky. Šlo o technickou závadu, tvrdí DPP

V pátek 5. června před 14. hodinou projela stanicí Stodůlky souprava metra s cestujícími. O situaci informovali redakci cestující. Co se stalo? Nastala chyba u strojvedoucího? Nefungovalo zabezpečovací zařízení?

„K této mimořádné události nedošlo z viny strojvedoucího ani poruchy zabezpečovacího zařízení,“ sdělil pro MHD86.cz Daniel Šabík, vedoucí komunikace DPP a dodává: „Souprava jela v režimu automatického vedení vlaku (RAV). Pravděpodobnou příčinou byla technická závada na soupravě. Jednalo se o zcela ojedinělý případ, bezpečnost cestujících nebyla nijak ohrožena. Všichni cestující vystoupili v následující stanici a souprava odjela do depa. V současnosti je tato mimořádná událost předmětem šetření.

Podle Šabíka dochází k situaci, kdy souprava v režimu automatického vedení vlaku projede stanicí zcela výjimečně. Podobné je to s počty závad na zabezpečovacím zařízení.

„Projetí stanice soupravou se občas stane během kurzu nových strojvedoucích. V rámci zácviku musí totiž jezdit v různých režimech zabezpečovacího zařízení. Nikdy ale není ohrožena bezpečnost cestujících,“ uzavírá Šabík.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.