UrbanRail.net patří skvělé dopravní weby, s kterými je radost spolupracovat

Už dva roky probíhá spolupráce mezi dopravními weby MHD86.cz a Urbanrail.net. Zatímco dopravní magazín MHD86.cz poskytuje celosvětovému webu fotografie tramvají a metra, známý web Roberta Schwandl poskytuje dopravnímu magazínu k použití linková schémata MHD pro cestovatelské články.

Jedná se o ideální spolupráci, která funguje a může inspirovat ostatní dopravní nadšence. V dnešní době není umění si držet své fotografické materiály „v šuplíku“ a nebo je dávat jen na svůj „fejsbůček“.

Naopak je fajn sledovat ty, kteří se chtějí podělit o své zkušenosti a fotografie na velkých webech, kde se všichni potkávají. Právě web Roberta Schwandl Urbanrail.net patří mezi první volbu pro tramvajové nadšence, kteří hledají základní informace o provozech tramvají na celém světě. Na webu fanoušci najdou přehledná linková schémata a fotografie z jednotlivých měst. A právě tahle část je pro Roberta nejtěžší pro udržování aktuálnosti, či získání fotografií z provozů, kde sám nebyl.

A protože člověk nemá informace jen brát, ale také dávat ostatním, zvláště v letošním roce jsem pomohl rozšířit fotografie například u vzdálenějších ruských měst typu Volgograd, Volžskij, Tula, Tver, Rostov na Donu, Krasnodar.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.