Fotky řidičů potvrzují přeplněné autobusy v Praze

Především ve špičkách pracovních dnů dochází v Praze k přeplněným spojům MHD. Na problémy upozorňují řidiči na internetu. Dodržovat doporučené dvoumetrové rozestupy je pro cestující nemožné.

Otázku zůstává, kdy naposledy cestovali městskou dopravou – ideálně ranním autobusem – generální ředitel DPP Petr Witowski a radní pro dopravu Adam Schheinherr. Oba dva totiž volají v médiích po další optimalizaci a rušení linek MHD. Ranní cestu autobusem by si mohl vyzkoušet i ředitel ROPIDu Petr Tomčík se svým týmem.

Není divu, že šíření koronaviru nabírá v Praze na obrátkách. Fotografie z tohoto týdne vylučují slova generálního ředitele DPP Petra Witowského v pořadu DVTV, že omezený provoz pražské MHD je nastavený tak, aby se lidé v prostředcích nemačkali a že jsou vytvořeny ve vozech podmínky pro větší rozestupy cestujících. Posuďte sami.

Foto: Jakub Lachout
Foto: Jakub Lachout
Foto: Urbanovič Vašek 

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.