Roste zájem o půjčování kol na nádražích

Přijet vlakem na zajímavé místo, vypůjčit si kolo a vyrazit objevovat krásy České republiky. Tak letos trávila nejen prázdninové měsíce spousta Čechů. České dráhy jsou v tom ideálním pomocníkem díky síti půjčoven ČD Bike. Ty mají letos rekordně úspěšnou sezónu a již teď hlásí meziroční nárůst výpůjček o stovky kol.

Kvůli koronaviru přivítaly půjčovny první zákazníky v polovině června, tedy o více než dva měsíce později než obvykle. O to většímu zájmu se jejich služby letos těší. Treková kola, elektrokola nebo koloběžky si za pouhé tři měsíce od začátku července do konce září půjčilo 7 241 zákazníků. To je o téměř 700 více, než za stejné období loňského roku. Nejvíc rušno je tradičně v pobočkách, které leží v turisticky atraktivních regionech – v Jihočeském, Olomouckém, Jihomoravském a Karlovarském kraji. Nejvytíženější půjčovnou je ta ve stanici Praha-Smíchov.

Cyklopůjčovny národního dopravce zůstanou otevřené do konce října, část z nich ale funguje celoročně. Jedná se o celkem šest poboček ve stanicích České Budějovice, Pardubice hl.n., Olomouc hl.n., Břeclav, Otrokovice a také Praha-Smíchov. Naplánovat cestu není nic složitého, vlakem pohodlně dojedete do stanice, kde je půjčovna a po vyřízení výpůjčky už můžete vyrazit na projížďku. Navíc lze díky bezplatné přepravě půjčených kol část cesty absolvovat vlaky Českých drah.

Všechna kola v nabídce jsou nejen pravidelně servisována, ale po každé výpůjčce také důkladně dezinfikována, a to včetně příslušenství.

TZ ČD