DPP přestal vypravovat retro vozy T2 kvůli sněhu

Pražský dopravní podnik přestal do ulic vypravovat retro tramvaje T2. Oznámilo to Muzeum MHD na svých sociálních sítích. V lednu byly vozy vypravovány na linku 2, v únoru na výlukovou linku 30.

Dvojici retro vozů T2 má dopravní podnik ve své sbírce poměrně nově. Zhruba před rokem byly vozy představeny veřejnosti poté, co prošly náročnou renovací.

Vůz ev. č. 6004 „se vyřadil“ z provozu už 27. ledna, kdy se stal účastníkem dopravní nehody u zastávky Větrník. Od té doby do provozu vůz nezavítal, jelikož byl odstaven k opravě poničeného boku.

Druhý vůz, ev. č. 6003, jezdil i nadále, ač někteří upozorňovali, zda je vhodné nasazování těchto vozů ve dnech náchylnějších k dopravním nehodám. Pravděpodobně s obavou bohaté sněhové nadílky oznámilo Muzeum MHD, že je provoz vozů T2 dočasně zastaven.

Provoz retro tramvají v zimních měsících je sice hezký na fotografiích, ale zároveň může docházet k poškozování vozů od zmrzlého sněhu v profilu tratí, případně od nánosu posypové soli na vůz.

Naposledy vyjela tramvaj T2 ev. č. 6003 v neděli na linku 30.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.