Škoda Electric znovu uspěla v Rumunsku

Škoda Electric ze skupiny Škoda Transportation se bude významně podílet na výrobě nových trolejbusů do Rumunska. Plzeňská firma totiž začne již v letošním roce dodávat kompletní elektrovýzbroj pro celkem 11 nových plně nízkopodlažních trolejbusů pro rumunské město Târgu Jiu.

Škoda Electric zajistí i finální montáž trolejbusů a testování vozidel v Plzni. Cestující se mohou těšit na maximální pohodlí – vozy budou například plně klimatizované,“ vysvětluje obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch. Ten doplnil, že trolejbusy s českou elektrovýzbrojí budou jezdit již v osmi rumunských městech.

Dvanáctimetrová vozidla pro Târgu Jiu budou mít bezbariérový přístup a nabídnou například i nástupní plošinu pro vozíčkáře, vybaveny budou Wi-Fi, kamerovým systémem a dalšími zařízeními zvyšující pohodlí cestujících. Snazší nástup a výstup pasažérů je usnadněn pomocí tzv. kneelingu, kdy se trolejbus nakloní až k hraně chodníku. Finálním dodavatelem nových trolejbusů pro rumunské zákazníky je společnost Solaris.

V Rumunsku se Škodě Electric v posledních letech daří. „Celkem bude v Rumunsku jezdit více než 170 trolejbusů s výzbrojí ze Škodovky. Naše vozidla úspěšně jezdí například v Kluži, Brašově, Temešváru, Galati nebo Baia Mare,“ dodává Pavel Kuch. Škoda Electric je největším evropským výrobcem trolejbusů. České trolejbusy jezdí ve zhruba třiceti zemích světa – v Evropě, Asii a v severní Americe.

TZ Škoda Transportation