Budějovickou MHD zaplaví valentýnky

O tom, kdy nastává ten pravý lásky čas, se vedou vášnivé spory, v Dopravním podniku města České Budějovice a. s. ale mají jasno: radost a láska se má rozdávat při každé příležitosti. Od pátku 12. února až do valentýnské neděle vás tak na vybraných linkách svezou vozy plné lásky.

Pětici autobusů a trolejbusů na linkách 1, 3, 5, 6 a 9 o víkendu zaplaví stovky srdíček se vzkazy pro cestující. „Letos jsme do valentýnských jízd chtěli zapojit i naše kolegy, vzkazy pro potěšení cestujících jsme proto z části psali my, lidé z DPMCB,“ říká iniciátorka letošních valentýnských oslav v MHD Michaela Slabová, která mezi své vzkazy ukryla i jedno vyznání.
Na cestující tak budou čekat „Valentýnky“ plné citu, veršů i humoru budějckých dopraváků. „MHD je v téhle situaci jedno z mála míst, které lidi mohou navštívit. Takže doufám, že se nám je podaří aspoň na chvíli vytáhnout ze šedi a srdce jim poskočí ať už z té nádhery nebo z toho, co jsme to zas vymysleli,“ předvídá reakce pasažérů ředitel DPMCB Slavoj Dolejš. Ten se ve svých vzkazech prý pokusí cestující hlavně pobavit.

„V únoru kytku pro partnerku utrhnete jen těžko, ale v MHD pro vás rozkvetou rovnou přáníčka,“ dodává s nadsázkou Slavoj Dolejš. Srdíčka se vzkazy si totiž mohou cestující nechat na památku. Doufá ale, že budou myslet i na ostatní a neodnesou si celé pugety. Mezi podepsanými vzkazy od zaměstnanců DPMCB najdete i anonymní přáníčka, která můžete adresovat přímo svým milovaným. Stačí se od 12. do 14. února svézt MHD.

Jízdní řády valentýnských vozů

TZ DPmČB