Uhánět tramvají přes 80 km/h, nebo odpalovat pyrotechniku ve vozovně? Vítejte na TikToku

Zatímco na Youtube ukončil činnost známý tramvaják Josef Chodounský, který publikoval vzdělávací videa na kanále Rezistor, někteří řidiči začínají působit na platformě TikTok. Internetovou komunitou v těchto dnech koluje video, kde řidič pražské tramvaje se „předvádí“, jak jede rychlostí 80 km/h po Černokostelecké ulici.

Láda Lankaš na videu ukazuje, jak tramvaj jede rychlostí až 80 km/h a to i přes křižovatky, přechody pro chodce, či zastávky. Podle čerpací stanice Agip je patrné, že video bude staršího data. Dnes už v místě má čerpací stanici jiná společnost. Přesto je to děsivá vizitka tramvajáků. Doufejme, že se nebudou nyní tramvajové celebrity předhánět na Instagramu, či právě TikToku, jakou dokážou jet nejvyšší rychlostí. Bohužel se totiž stává držení mobilního telefonu častým prohřeškem u tramvajáků, kteří se např. vzájemně fotografují, či natáčejí.

@lankkyv

♬ původní zvuk – Láda Lankaš

Ale to není všechno. Napadlo by Vás odstřelit pyrotechniku v hale vozovny? I takovýto „kousek“ najdete na zmíněném TikTok. Podle reakcí na videu této „legraci“ přihlíželi další pracovníci.

@lankkyv

♬ původní zvuk – Láda Lankaš

Pro případ, kdyby bylo video z TikToku odstraněno.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.