FlixBus navýší frekvence u spojů do Liberce, Karlových Varů a Mostu

FlixBus od 29. 4. navýší počty spojů v rámci České republiky. V současné době zelené autobusy zajišťují osobní linkovou dopravu z Prahy do Brna, Liberce, Českých Budějovic, Českého Krumlova, Karlových Varů, Chebu, Chomutova a Mostu a dalších měst na těchto trasách. Navýšení se aktuálně týká spojů do Liberce, Mostu a Karlových Varů. Frekvence spojů mezi Prahou a Libercem se zdvojnásobí, cestující do Karlových Varů a Mostu budou mít spojení o polovinu více.

Cestující FlixBusu budou mít od čtvrtka 29. 4. více možností, jak se z Prahy dostat do Liberce, Mostu a Chomutova a také do Karlových Varů a Chebu. Společnost tak reaguje na postupné zlepšování bezpečnostní situace v České republice a zároveň na zvyšující se zájem zákazníků o dopravní spojení. Tyto autobusy zpravidla využívají v pracovním týdnu lidé pro cesty do zaměstnání. O víkendu jsou pak výhodné pro ty, kteří po otevření okresů míří na výlety do přírody.

Aktuální navýšení spojů se na všech třech trasách týká zejména víkendu, u Liberce i ranního odjezdu do Prahy.

Bezpečnost a komfort cestujích na prvním místě

„Chceme, aby cestování zelenými autobusy bylo příjemné i bezpečné zároveň,“ uvedl ředitel společnosti FlixBus pro Českou a Slovenskou republiku Pavel Prouza na profilu firmy na Twitteru a dodal: „Na našich spojích jsou dodržována příslušná hygienická opatření a navíc podle studie zveřejněné společností Deutsche Bahn je výměna vzduchu v autobusech sedmkrát rychlejší než ve vlaku a čtyřiapůlkrát než v letadle.“ *

Vedení FlixBusu průběžně sleduje a vyhodnocuje aktuální situaci v souvislosti s pandemií koronaviru i poptávku po dopravním spojení. Na základě této analýzy pak může cestujícím vyjít vstříc navýšením frekvencí či kapacity spojů.

Roušky a dezinfekce rukou je základ. Udržujte rozestupy, kde to jde

Již od jara loňského roku jsou v autobusových spojích FlixBusu zavedená zvláštní bezpečnostní opatření. Nástup na palubu autobusu je umožněn pouze zadními dveřmi, u kterých je cestujícím k dispozici dezinfekce na ruce. Cestující musejí mít nasazené respirátory. Samotné odbavení probíhá přes mobilní telefony a digitální snímač. Řidiči cestujícím připomínají nutnost dodržovat při nástupu do autobusu patřičné rozestupy. Dezinfekce a větrání vozidel po každé jízdě probíhá podle pokynů pro dezinfekci dle předpisů a nařízení Světové zdravotnické organizace. Společnost i nadále apeluje na samotné cestující, aby se vydali na cestu pouze ve výborném zdravotním stavu, dodržovali základní bezpečnostní opatření a hygienické návyky, aby tak během cesty chránili sebe i své okolí.

TZ Flixbus