ROPID řeší, jak má vypadat mapa MHD

V rámci nového jednotného informačního a navigačního systému se připravují nové verze informačních materiálů nejen v rámci veřejné dopravy v Praze. Součástí pilotních projektů jsou i různé způsoby zobrazování map a schémat sítě linkového vedení veřejné dopravy v Praze.

V metru na Florenci a na Palmovce najdou cestující vedle sebe dva různé způsoby zobrazení linek MHD v Praze: mapu s uliční sítí a linkové schéma. Mapa s uliční sítí zobrazuje Prahu v měřítku a čísly linek MHD, naopak linkové schéma je spíše designová směsice pestrobarevných čar zobrazující jednotlivé linky bez geopolohy města.

Mapy umístěné vedle sebe jsou umístěny na těchto místech ve vestibulech metra:

  • Florenc C – výstup směr Autobusové nádraží Florenc
  • Palmovka – výstup směr Libeňský most

ROPID vyzývá cestující, aby se podělili o názory a napsali, jaký typ mapy preferují. Případně, jaké mapy by rádi viděli v metru, na zastávkách povrchové MHD a jaká další zlepšení by si představovali.

Dotazník můžete vyplnit tady.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.