Dopravní podcast (119): … s Janem Sobotkou o krkonošských tramvajích

Během léta dorazily do Krkonoš vyřazené ostravské tramvaje, které vzbudily velký rozruch v Krkonoších a u zájmové veřejnosti napříč republikou. Tramvaje, které nyní stojí v Rokytnici nad Jizerou pořídil spolek Přítel Krkonošského metra. Jeho předseda Karel Jakubů sdělil, že rozhovor poskytne, až pokročí v jejich „výzkumně-historickém“ projektu. Naopak Jan Sobotka, který je předsedou certifikované destinační společnosti pro turistickou oblast Krkonoše, starostou Vrchlabí a také senátorem za obvod č. 39 – Trutnov nabídku rozhovor do Dopravního podcastu přijal okamžitě.

Jak pohlíží na záměr spolku? Bylo by vůbec reálné postavit trať k lyžařským areálům na horním konci Rokytnice nad Jizerou? A věděli jste o projektu železničního propojení Rokytnice nad Jizerou s Kořenovem a Harrachovem? Poslechněte si 119. Dopravním podcast.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.