Reakce DPP k výhybce na Čechově mostě

Včera, 25. listopadu, jste se mohli na webu MHD86.cz dočíst o vyhlášené omezené rychlosti tramvají před výhybkou na Čechově mostě v Praze. Protože trať procházela nedávno opravou, zeptali jsme se pražského dopravního podniku, k jakému problému na mostě došlo.

„Výhybka, na kterou se ptáte, není ve špatném technickém stavu. Dle zjištění techniků DPP dochází k rušení signálu z tramvaje směrem k přijímači výhybky neznámým zdrojem. Jízda sníženou rychlostí zvyšuje pravděpodobnost dálkového přestavení výhybky tak, aby ji řidič tramvaje nemusel v případě potřeby přestavovat ručně. Po dobu výluky Mánesova mostu, kdy je výhybka pravidelně pojížděna do obou směrů, bude nad výměnou dočasně vyvěšena vnitropodniková značka snižující rychlost jízdy tramvají v daném místě. Paralelně zkoumáme možnosti omezení až eliminace vlivu rušení signálu. Kvůli tomu není a nebude nutné v místě organizovat výluku tramvají,“ sdělil pro MHD86.cz Daniel Šabík, vedoucí odboru Komunikace DPP.

Snad se podaří dopravnímu podniku brzy vyřešit tento problém.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.