Metrostav podpořil Ukrajinu patnácti miliony korun

Český soukromý sektor se připojuje k podpoře Ukrajiny. Největší česká stavební společnost Metrostav poslala na účet Velvyslanectví Ukrajiny v ČR patnáct milionů korun a přislíbila další finanční a materiální pomoc.

Zároveň sama přímo pomáhá desítkám svých ukrajinských zaměstnanců a jejich rodinám, které již v současnosti přijíždějí do Česka. Metrostav pro ně připravil nejen ubytování, ale i finanční pomoc pro zvládnutí nadcházejících dnů. Metrostav a jeho dceřiné společnosti uspořádaly humanitární sbírku zdravotnického materiálu, oblečení a potravin. Společnost Metrostav také vyzvala své zaměstnance, aby využili některou z dostupných forem podpory.

Nejde o jednorázovou pomoc,“ říká František Kočí, předseda představenstva Metrostav a.s., „jsme připraveni se angažovat dlouhodoběji a přispět i na obnovu Ukrajiny po skončení válečného konfliktu. Naše pomoc je a bude nejen finanční, ale i materiální.“

Podle Svazu podnikatelů ve stavebnictví máme v naší branži legálně zaměstnaných přes 20 000 Ukrajinců. Ukrajinci jsou důležitým pilířem našeho stavebnictví. To je ale nyní to méně důležité, protože tady jde o lidské životy a dost možná i budoucnost nás všech,“ říká Jaroslav Heran, generální ředitel společnosti Metrostav.

Koncern Skupina Metrostav se rovněž stane partnerem Koncertu pro Ukrajinu, který se bude konat dne 9. 3. 2022 v pražské Lucerně, a na kterém vystupují umělci bez nároku na honorář. Během koncertu mohou lidé přispívat pomocí DMS, organizátoři spolupracují s Červeným křížem. Výtěžek z celé akce bude věnován Ukrajině v rámci humanitární pomoci.

Metrostav a.s. je dlouhodobě finančně silnou a stabilní univerzální stavební společností se schopností získávat a řídit velké a složité projekty na domácím trhu i v 15 zemích Evropy. Mezi jeho klíčové obory působnosti patří dopravní stavby, podzemní stavby, občanské stavby, stejně jako projekty pro průmysl a ekologické stavby, pro veřejné i soukromé investory.

TZ Metrostav