Prodloužená linka propojí Petřiny s Břevnovem a Malovankou

Od soboty 17. září bude jezdit v Praze 6 autobusová linka 164 v prodloužené trase. Nově propojí Petřiny s Břevnovem a Malovankou. Pravidelnou linku získají obyvatelé v okolí Radimovy ulice.

„Vítám, že po dlouhé době hledání nejvhodnější trasy a umístění zastávek, získal tento podnět Prahy 6 na magistrátu zelenou. Občane získají navíc i nový přechod pro chodce v ulici Stamicova,“ sdělil pro MHD86 Jiří Lála (ODS), místostarosta pro dopravu v Praze 6.

Linka 164 nyní jezdí v trase Sobín – Sídliště Řepy – Bílá Hora – Vypich – Petřiny a Poliklinika Petřiny. Právě od polikliniky bude linka prodloužena přes zastávky Kusá, Radimova, Kajetánka, Pod Královou do zastávky Malovanka. Nová zastávka Radimova se bude nacházet v blízkosti nákupního střediska u křižovatky ulic Radimova a Ve Střešovičkách. V případě Kajetánky vznikne nová zastávka ve směru Petřiny před studentskou kolejí, ve směru na Malovanku bude linka 164 zastavovat ve stávající zastávce linky 180. Zastávky linky 164 Pod Královkou a Malovanka budou ve stávajících stejnojmenných zastávkách linky 149.

„Kolik podrážek jsem prošoupal během zajišťování prodloužení této linky to už nikdy nikdo nespočítá, ale co je důležité je to, že se zejména méně mobilní občané Břevnova dostanou komfortně k nejbližšímu velkému zdravotnickému zařízení, kam doteď museli cestovat velmi komplikovaně a s přestupy. Pevně věřím, že si linka najde své klienty v podstatě okamžitě,“ uvedl Vladimír Šuvarina (ODS), předseda Komise dopravní RMČ Praha 6.

Cestující z linky 164 budou mít možnost na Kajetánce přestoupit na linku 180 (Dejvická – Sídliště Řepy – OC Zličín) a na Malovance na tramvajové linky 22, 23 a 25 (směr Břevnov, Hradčanská, Letná, centrum) a na autobusové linky 143 a 149 směr Strahov, Košíře, Nové Butovice.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.