V Praze 8 podepsali koaliční smlouvu. Starostou má zůstat Ondřej Gros z ODS

Na radnici Prahy 8 bude v následujícím volebním období vládnout vítězná koalice ODS, ANO 2011, TOP 09, STAN a Patrioti. Podpis koaliční smlouvy se odehrál 4.10.

V pětačtyřiceti členném zastupitelstvu mají tyto strany dohromady 27 křesel. Starostou má být podle pohody Ondřej Gros z ODS, který ve vedení radnice zůstává po předchozím mandátu.

 „Navazujeme na spolupráci, v níž se nám poslední 4 roky dařilo realizovat náš program a nadále se budeme podílet na projektech, které jsme rozjížděli a které budou prospěšné pro občany Prahy 8,“ uvádí na oficiální FB profilu Martin Jedlička ze Společně pro Prahu 8.

Volby na Praze 8 vyhrála ODS se ziskem 19,28 procenta a 10 mandáty. Na druhém místě skončilo ANO s 17,98 procenty s 9 mandáty a na třetím místě 8ŽIJE a PRAHA SOBĚ dohromady se 17,03 procenty, také s 9 mandáty. Čtvrté místo obsadili Piráti s 11,59 procenty a ziskem 6 mandátů. Následuje Společně pro Prahu 8 s 11,18 procenty a 5 mandáty. Patrioti pro Prahu 8 stejně jako SPD a Trikolora pro Osmičku skončily se 3 mandáty.

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.