„Vůz jede do šrotu“, hlásí tramvaje, které Praha posílá na Ukrajinu. Neuctivé

Dopravní podnik hl. m. Prahy a náměstek primátora Prahy pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě) se pyšní, jak posílají na Ukrajinu vyřazené tramvaje. Mají pomoci sloužit v ukrajinských městech, kde část vozového parku byla zničena probíhající válkou. Ale fotit s tramvají hlásícími slogan „Vůz jede do šrotu“ je dost neuctivé k Ukrajině.

Adam Scheinherr svůj tweet smazal po množství kritiky.

Zda se, že PR tým pana Scheinherra už se rozpadl a nehlídá jeho mediální obraz. Nemyslím si, že text na tramvaj je akcí pana Scheinherra, tipoval bych spíš šotodělníky v dopravním podniku, kterým to přijde vtipné. V mých očích je ale to trapné a vizitka pracovníků v dopravním podniku. Divím se, že takovou věc si neohlídají ani vedoucí pracovníci v DPP. Protože je to i jejich ostuda.

Proč na tramvaj nenaprogramovali třeba nápis: „Jedeme sloužit Ukrajině“? Nebo tento text nenalepili přes úrážlivý transparent?

Nebo to byl někoho záměr poškodit mediálně Adama Scheinherra, končícího (možná i budoucího) náměstka primátora pro dopravu v Praze za Praha sobě?

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.