Vánoční retro šalina krouží centrem Brna

Co si tyto Vánoce přichystalo Brno? Tradiční vánoční šalina tu vyjela už posedmé. Retro tramvaj typu T3 zdobily světelné rámy, na kterých střídavě blikaly vánoční motivy. Tato linka byla v provozu od 26.11 do 23.12 a jezdila v pracovní dny od 16:15 – 20:25. O víkendech pak od 10:45 až do 20:25.

Stejně jako minulý rok, i letos tramvaj kroužila v 15minutovém intervalu historickým centrem města na trase: Česká – Malinovského náměstí – Hlavní nádraží – Náměstí Svobody – Česká.

Sváteční vůz T3 je ze sbírky retrovozidel brněnského dopravního podniku. „Vánoční tramvaj – v Brně „šalina“ – vyjela letos posedmé,“ doplňuje Hana Tomaštíková, tisková mluvčí Dopravního podniku v Brně.

Kromě tohoto vozu vyjela na běžné linky také novoroční Anitra, která se pochlubila polepem modré barvy doplněný vánočním osvětlením na střešní oblině a na okenních sloupcích.

Nezapomeňte hlasovat o nejhezčí vánoční tramvaji 2022. V anketě soutěží 32 měst.

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.