Darované autobusy míří na Ukrajině do partnerského města Prahy 6

Do západoukrajinského města Chmelnický, které je partnerským městem Prahy 6, dnes zamířily dva autobusy. Jde o dar pražského dopravního podniku městu postiženému ruskou invazí. Představitelé Prahy 6 přidali vzkaz vyjadřující podporu obyvatelům.

Oba autobusy z vozového parku pražského dopravního podniku jsou provozuschopné a mohou ještě dobře posloužit pro přepravu osob nebo materiálu. „Je dobře, že autobusy, které již nejsou vhodné pro provoz v pražské MHD, najdou praktické využití. Děkuji hlavnímu městu Praze i dopravnímu podniku, že podobně jako Praha 6 hledají cesty, jak zmírnit nelehkou situaci v lokalitách postižených válkou,“ uvedl šestkový radní pro dopravu Ondřej Matěj Hrubeš.

 Praha 6 do svého partnerského města na západě Ukrajiny pravidelně směřuje materiální pomoc od počátku invaze. „Naposledy to byly elektrocentrály a teplé zimní oblečení, které jsme do Chmelnického poslali prostřednictvím neziskové organizace Člověk v tísni,“ říká starosta Prahy 6 Jakub Stárek. Autobusy, které nyní směřují do Chmelnického, vezou i pozdrav z Prahy 6, který má symbolicky vyjádřit solidaritu.

TZ Praha 6