Dortmundský dopravní podnik představil veřejnosti novou jednotku pro Stadtbahn

V polovině prosince 2022 dorazil do Dorstfeldu nový vůz městské dráhy. Jedná se o vozidlo, které je průkopníkem v oblasti spotřeby energie, bezpečnosti i přístupnosti. Do provozu má být uvedeno v létě 2023.

Začátkem prosince dorazil do vozovny DSW21 nový přírůstek městské dráhy, který dorazil jako první z dodávky 26 nových vozidel. Dopravní podnik ho veřejnosti představil 15. prosince jako supermoderní vůz, který je převratný hned v několika oblastech; energetické účinnosti, dostupnosti, bezpečnosti, ale také designu a informačních technologiích.

Z hlediska tepelné izolace a možnosti „kleknutí“ jsou tyto tramvaje (vozy Stadtbahnu) v Německu naprostým unikátem. „Rozhodně nebudu mimo, když našim cestujícím slíbím, že získají zcela nový zážitek z jízdy,“ uvedl na adresu plánovaného vozového parku dopravní ředitel DSW21 Hubert Jung.

… pokračování pro předplatitele na Patreonu.

Marie Texlerová

redaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala VŠCHT v Praze, ale její vášní je psaní. Ráda cestuje veřejnou dopravou a sleduje nové trendy. V budoucnu ji láká vydat vlastní knihu.