Mobilní aplikace Scania Driver usnadní život řidičům

Scania uvedla na český trh novou mobilní aplikaci Scania Driver, jejíž koncept představila na loňském zářijovém veletrhu IAA Transportation ve Frankfurtu nad Mohanem. Scania Driver řidičům nabízí přehled o stavu vozidla a přináší jim rovněž možnost na dálku ovládat některé jeho funkce. K dispozici je pro chytré telefony s operačním systémem Android i iOS.

„Aplikaci jsme vytvořili na základě zpětné vazby od samotných řidičů,“ popisuje vznik Scania Driver projektový manažer Emil Jungnelius. Aplikace má především usnadnit šoférům jejich každodenní život a mobil se díky ní stane jejich virtuální prodlouženou ruku při ovládání vozidla. S jeho pomocí tak je možné například na dálku nastavit teplotu nezávislého topení.

Scania Driver kromě toho po svém uvedení na trh umožňuje řidičům sledovat hodnocení efektivity jejich jízdy ze systému Driver Support, na dálku je možné také zobrazit jízdní data nebo se podívat na hladinu nafty a emisního činidla AdBlue. Přímo v kabině pak šoférům pomůže propojení s aplikací Scania Driver’s Guide s uživatelským návodem ke konkrétnímu vozidlu, které mají s mobilním telefonem spárované.

Díky datům z tachografu si řidiči mohou ve svém mobilním telefonu naplánovat jednotlivé zastávky po cestě a sledovat dobu, po kterou řídili. Uvidí také, jestli jsou s vozidlem objednaní na servis a v případě nenadálé události mohou najít nejbližší pobočku Scania ve svém okolí.

„Aplikace Scania Driver pro nás představuje jedinečnou platformu, díky níž můžeme naše digitální služby přizpůsobovat požadavkům řidičů. Můžeme jim přinášet nové funkce a nové možnosti,“ říká manažer servisních řešení a služeb Scania CER Michael Nový. Do budoucna se tak v aplikaci objeví například specifické informace týkající se elektrických vozidel. Propojení aplikace Scania Driver s portálem My Scania také může přinést zjednodušení při předávání informací v rámci firmy.

Pro propojení vozidla s aplikací Scania Driver je nutné získat oprávnění od správce vozového parku v rámci systému Scania Fleet Management, který je součástí portálu My Scania.

TZ Scania