Čtyři desítky Vectronů pro TX Logistik

V Mnichově společnosti Siemens Mobility a FS Italiane Group spolu se svou dceřinou společností TX Logistik AG podepsaly smlouvu na dodávku 40 lokomotiv Vectron. Zakázka zahrnuje i servisní smlouvu na 15 let (formou tzv. „full service“) s možností volitelného prodloužení servisu do další příslušné prohlídky a dohodu o opci na dalších 25 lokomotiv. Výroba lokomotiv bude probíhat v závodě Siemens Mobility v Mnichově-Allachu. Hodnota zakázky je přibližně 300 milionů eur.

Vectrony pro TX Logistik jsou moderní, digitálně propojené lokomotivy, které budou nasazeny v nákladní dopravě na rýnsko-alpském koridoru v pěti různých zemích. Aplikace Railigent X, která je součástí otevřené digitální platformy Siemens Xcelerator, umožní prediktivní údržbu celého lokomotivního parku Vectronů dle aktuálního stavu, zvyšuje spolehlivost a zajišťuje optimální disponibilitu vozidel.

Lokomotivy Vectron pro TX Logistik budou dosahovat maximální rychlosti 160 km/h a budou vybaveny evropským vlakovým zabezpečovacím systémem ETCS a národními vlakovými zabezpečovacími systémy pro provoz v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Nizozemsku a Itálii. Údržba lokomotiv Vectron bude zajišťována v servisní síti Railcover, která se nachází podél rýnsko-alpského koridoru. Společnost Siemens Mobility už prodala více než 1 700 lokomotiv Vectron 63 zákazníkům v 16 zemích. Flotila Vectronů dosud na svých cestách urazila více než 700 milionů kilometrů. Lokomotivy jsou schváleny pro provoz ve 20 evropských zemích.

TZ Siemens Mobility