FlixTrain se připojuje: Rozšíření spolupráce s německou tarifní sítí

Společnost FlixTrain dále rozšiřuje svou spolupráci se svazem Deutschlandtarifverbund (DTV): Od změny jízdního řádu 10. prosince 2023 bude prostřednictvím kombinované jízdenky s FlixTrain a regionální dopravou připojeno k zelené železniční síti celkem 31 měst. Díky rozšířené nabídce mohou cestující cestovat s FlixTrainem do ještě více destinací po celém Německu, a to ekologicky a za přijatelné ceny. Posíleny budou zejména spoje ve východním a západním Německu. 

Více než 80 zastávek: FlixTrain se stává relevantním hráčem v celém Německu  

S rozšířením spolupráce s DTV z pěti na 31 měst se síť FlixTrain rozrostla na více než 80 zastávek po celém Německu. S okamžitou platností je k dispozici například nová regionální trasa Lübeck – Hamburk. V Hamburku je pak možné využít spojení s FlixTrainem do Kolína nad Rýnem nebo Berlína. Brunšvik – Hannover je nyní dostupný také prostřednictvím kombinované jízdenky a cestující se z Hannoveru dostanou dále do Severního Porýní-Westfálska. Nově je zahrnuto také mnoho nových zastávek ve východním Německu, například cestující mohou jet regionálním vlakem z Jeny do Erfurtu a poté nastoupit na vlak FlixTrain do Frankfurtu nebo Stuttgartu. Cena kombinovaných jízdenek začíná na 5,99 EUR. 

Snadná rezervace a výhodná cena jízdenky 

Díky spolupráci společností FlixTrain a DTV mohou cestující využívat zjednodušenou rezervaci jízdenek a atraktivní kombinovanou cenu. Úsek regionálního vlaku se rezervuje přímo spolu se spojením FlixTrain jako kombinovaná jízdenka, což zákazníkům zjednodušuje proces rezervace. Kombinovaná jízdenka je navíc vždy cenově výhodnější než samostatný nákup jízdenky na regionální vlak. Aby byla zajištěna maximální flexibilita, na rezervované spoje v úseku regionální dopravy nenavazují žádné vlakové spoje; spojovací jízdenka tedy platí po celý den. 

FlixTrain bude i nadále nabízet lidem v Německu ekologickou a cenově výhodnou mobilitu po železnici – včetně garantovaných míst bez příplatku. Hlavním cílem spolupráce s DTV je umožnit ještě většímu počtu lidí cestovat ekologicky a spojit se s dalšími městy. Kombinované jízdenky jsou nyní k dispozici na www.flixtrain.de a v aplikaci FlixBus. 

TZ Flix