Vánoční pohádka na kolejích v Osijeku: Tramvaj plná světel

V Osijeku se v těchto dnech odehrává unikátní vánoční událost. Přestože město prochází rozsáhlou rekonstrukcí tramvajové infrastruktury a většina vozů odpočívá v garážích, jedna tramvaj se ukázala být nezastavitelná. Vánoční tramvaj, která již 13 let rozsvěcuje oči svých nejmenších návštěvníků.

Sváteční tramvaj je ozdobená více než 30 000 vánočními světýlky. Letošní dětské představení v tramvaji má téma „Sněhulák“ a vypráví ho paní Ježíšková. Každodenní promítání tohoto představení se stává jedním z hlavních lákadel adventního programu v Osijeku.

Kouzlo vánoční tramvaje v Osijeku není jen o světlech a představeních. Vánoční pohádka v osijecké tramvaji je totiž podpořena řadou sponzorů, jejichž výrobky obohatily Mikulášskou tašku. Každý návštěvník této magické jízdy získal dárek právě z této tašky- 

Tato vánoční tramvaj je tak nejen zářícím hlavní atrakcí v rámci městských oslav, ale také připomínkou, že i v době rekonstrukcí a změn může tradice a radost zůstat živá.

Hlasujte v anketě:
Kde jezdí nejhezčí “Vánoční tramvaj 2023”?


Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.