Vánoční tramvaj v Olomouci: Světla a tematické polepy

V Olomouci se již od 19. listopadu rozzářily ulice vánočně vyzdobenými tramvajemi. Letošní rok přináší novinku v podobě tematicky laděných polepů, které doplnily tradiční světýlka. 

Vánoční tramvaje, včetně oblíbeného vozu T3 a soupravy vozů EVO, které se staly neodmyslitelnou součástí adventní atmosféry města, se letos prezentují v ještě slavnostnějším kabátě

Vůz T3, který už od roku 2021 doprovází souprava EVO, letos dostal polep ve stylu teplého červeného vánočního svetru. Souprava vozů typu EVO zase zaujme vizuální prezentací zimní krajiny, sněhových závějí a malebně zasněžených domků.

Vánoční tramvaje jsou provozovány denně až do 6. ledna 2023. Souprava tramvajových vozů typu EVO1 bude jezdit na lince číslo 4, zatímco vánoční tramvaj typu T3 RP bude v pracovní dny sloužit na lince číslo 2 a v dny pracovního klidu na lince číslo 7.

Hlasujte v anketě:
Kde jezdí nejhezčí “Vánoční tramvaj 2023”?

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.