Vánoční tramvaj v Bratislavě – pojízdná galerie a zimní zahrada

Vánoční tramvaj v Bratislavě se letos představuje v novém kabátě. Díky spolupráci s talentovanými studenty a kreativní výzdobou se stává pohyblivou zimní galeri.  

V Bratislavě se již po třinácté otevírá vypraví do ulic vánoční tramvaj. Tento rok se k její výzdobě připojili studenti Strojní fakulty Slovenské technické univerzity, kteří měli příležitost prakticky uplatnit své vědomosti. Tramvaj, model K2G číslo 7085, je tentokrát nazdobená ve stylu vánočního svetru, v červených a zelených barvách, doplněná o štrikované ozdoby a nášivky s motivy bratislavských památek. Vzadu v tramvaji byla vytvořena malá zimní zahrada, ideální pro fotografování.

Součástí projektu byla také kreslířská soutěž pro základní školy v Bratislavě, jejíž výsledky jsou vystaveny uvnitř tramvaje a vytvářejí tak malou pojízdnou galerii.

Cestující mohou začít tento výjimečný sváteční zážitek už na vánočně vyzdobené zastávce Jesenského. Vánoční tramvaj je zdarma na speciální lince ❄, a to od 9. do 10. prosince 2023, 13. prosince, a poté od 16. prosince 2023 do 6. ledna 2024 každý den, kromě Štědrého dne. O víkendech bude tramvaj v provozu od 12:00 do 20:00 a ve všední dny od 16:00 do 20:00. Trasa zahrnuje Jesenského – Námestie SNP – Kapucínska – tunel – nábrežie – Jesenského a zahrnuje všechny zastávky na této trase.

Hlasujte v anketě:
Kde jezdí nejhezčí “Vánoční tramvaj 2023”?

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.