Společnost Flix spustí autobusový provoz v Indii

Společnost Flix, světový lídr v oblasti cestovních technologií pro cenově dostupnou a udržitelnou dopravu, oznamuje svůj vstup na indický trh. Flix zavádí na indický trh svůj inovativní obchodní přístup a nabízí bezpečnou, spolehlivou a pohodlnou autobusovou dopravu. První autobusy vyjedou již 6. února a spojí 46 měst s městem Dillí jako hlavním přepravním uzlem.

Indie je s odhadovanou velikostí trhu 30 miliard eur* druhým největším trhem autobusové dopravy na světě* a nabízí společnosti Flix obrovský potenciál. Počet online rezervací autobusových zájezdů zde výrazně roste*, takže pro společnost Flix nastal ten správný čas pro vstup s vlastní technologickou platformou. Zaměří se nejen na standardizaci a bezpečnost, ale také na využití moderních technologií, aby dále posunula trh, kde autobusy tvoří páteř dopravy pro miliony cestujících.

„Vstupem FlixBusu do Indie otevíráme druhý největší autobusový trh světa a rozšiřujeme naši síť do Asie, a to pouhé čtyři měsíce poté, co jsme úspěšně expandovali do Chile,” říká André Schwämmlein, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Flix. „Pro Flix jde o obrovský krok. Pokračujeme v našem ziskovém růstu a rozšiřujeme naše portfolio o 43. zemi. Přinášíme náš osvědčený obchodní model opírající se o partnerství s místními podnikateli v dopravě. Jsem přesvědčen, že Flix poskytne Indům nový standard cestování. Technologickou špičku, která bude uživatelsky příjemná, spolehlivá a především naprosto bezpečná. Stejně jako na každém novém trhu, i v Indii usilujeme o vedoucí postavení.”

Již od 6. února bude společnost Flix spojovat 46 indických měst včetně Ayodhyi, Lucknow, Dehradunu, Manali a Jodhpuru, a to na 59 zastávkách a více než 200 denních spojích. V další fázi expanze Flix rozšíří svou nabídku v okolí Dillí a spustí první spoje také na jihu země. K dnešnímu dni společnost FlixBus navázala partnerství s pěti místními autobusovými společnostmi se sídlem v Dillí.

Společnost Flix reaguje na situaci na místním trhu a specifickou poptávku indických zákazníků řadou specializovaných služeb. Cílem je nabídnout všem cestujícím bezpečný a pohodlný zážitek z cestování autobusy FlixBusem. Takovou službu poskytuje společnost Flix již na 42 dalších trzích po celém světě. V Indii klade společnost mimořádný důraz na bezpečnost silničního provozu a spolupracuje s nepřetržitým dispečinkem. Všechny autobusy ve flotile jsou mladší tří let a jsou vybaveny řadou bezpečnostních prvků, autobusy řídí profesionálně vyškolený personál.

TZ Flix