Na Padesátníku mají nové zastávky a přechod

Od začátku května slouží obyvatelům lokality Na Padesátníku v Praze 6 nový bezbariérový přechod pro chodce a nové autobusové zastávky a chodníky. Ty umožní bezbariérový nástup do autobusů městské a příměstské dopravy.

„Jsme si vědomi, že doprava je na této komunikaci zvýšena vlivem letiště. Požadavek na bezpečnější a modernější zastávky vzešel z našeho pravidelného jednání s občany. A protože je pro nás bezpečnost prioritou nejen v areálu letitě, ale i v jeho okolí, rádi podpoříme tento smysluplný projekt. S okolními obcemi pravidelně spolupracujeme a snažíme se o dobré sousedské vztahy. Do našeho okolí investujeme dlouhodobě a je v souladu s naší strategií odpovědného podnikání a principy ESG,“ řekl v březnu Jiří Kraus, místopředseda představenstva Letiště Praha.

„Jsem rád, že Letiště Praha investovalo do rekonstrukce zastávek Na Padesátníku a do nového přechodu pro chodce přes ulici K Letišti. Zvýšila se tím zásadně bezpečnost chodců v okolí zastávek,“ říká Ondřej Matěj Hrubeš (ODS), radní pro dopravu MČ Praha 6.