Vlaky Českých drah během šampionátu dopravily desítky tisíc fanoušků přímo k arénám

Hokejová euforie cloumá Českem. Poprvé od roku 1985 získala Česká hokejová reprezentace zlaté medaile na domácím Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji. České dráhy, které byly oficiálním dopravcem mistrovství, zajistily během šampionátu přepravu hokejových týmů, rozhodčích, organizátorů i fanoušků mezi místy konání zápasů v Praze a v Ostravě.  Hokejové speciály Českých drah dovezly na zápasy v Praze a Ostravě téměř 12 tisíc fanoušků ze všech účastnických zemí, dalších více než 80 000 lidí pak cestovalo v pravidelných spojích.

„Pro České dráhy bylo ctí, že mohly po celou dobu konání světového šampionátu zabezpečovat přepravu pro týmy, funkcionáře i fanoušky. Během základních skupin jsme vypravili sedm párů mimořádných spojů SC Pendolino mezi Prahou a Ostravou a zvláštní speciál vyjel i na náš čtvrtfinálový zápas. Ve spolupráci s kolegy ze Slovenska dorazily do Ostravy i speciální hokejové vlaky z Košic. O všechny tyto vlaky byl mezi fanoušky velký zájem, využilo je skoro 12 000 cestujících,“ říká Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah a dodává: „Na běžných spojích jsme také pocítili vyšší zájem o cestování, na relacích do Prahy a Ostravy to bylo v průměru denně přibližně o 6 000 cestujících více oproti běžným dnům. Chci poděkovat všem kolegům z provozu, že tento nápor skvěle zvládli a všechny fanoušky jsme v pořádku dopravili.“    

Kromě fanoušků se České dráhy postaraly také o komfortní dopravu pro rozhodčí a organizátory mistrovství, kteří během příprav i samotného šampionátu najezdili mezi Prahou a Ostravou více než 180 000 kilometrů.

Autobusy ČD Bus převážely týmy i novináře České dráhy zajistily kromě vlakové přepravy fanoušků a týmů i transfery hokejistů mezi hotely a  stadiony. Dceřiná společnosti ČD Bus a její moderní autobusy značky Iveco zajišťovaly každý den přepravu týmů i novinářů na tréninky a zápasy. ČD Bus nasadil celkem 18 autobusů a 36 řidičů. Během posledních měsíců mohli cestující na nádražích vídat speciálně polepenou lokomotivou Siemens Vectron, která na sobě nese logo šampionátu a hlavní motto „Heart Of The Game“.

TZ ČD