Praha nemá problém s dopravou, řekla primátorka po 4 letech nicnedělání

Dech beroucí rozhovor poskytla primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová pro server novinky.cz. Už samotný titulek „Pražané jsou zpovykaní. Praha nemá velký problém s dopravou, říká Krnáčová“ naznačoval, že paní primátorka v rozhovoru „perlila“. Jak může osoba, která čtvrtým rokem vládne Praze veřejně prohlásit, že Praha nemá problémy s dopravou?


Vždyť paní Krnáčové a panu Dolínkovi téměř spadl Libeňský most, který musel být ze dne na den uzavřen. Lávka v Troji dokonce spadla kvůli havarijnímu stavu a těžce zranila čtyři osoby. Dále za primátorování paní Krnáčové vznikly nově celodenní a celotýdenní kolony vozidel na severojižní magistrále ve směru do Holešovic poté, co nechali na Hlávkově mostě zřídit tramvajovou zastávku a semafory.

Kvůli nečinnosti „Krndy“, jak se paní primátorce v Praze říká, jsou denně kolony v Troji, v Břevnově, na Smíchově a kolem Barrandovského mostu z důvodu uzavírání tunelového komplexu Blanka. Ale místo, aby se začal stavět další úsek Městského okruhu z Troji do Malešic, paní primátorka do médií sdělí, že Praha žádné velké problémy s dopravou nemá.

A co takový Pražský okruh? Ani tady se za 4 roky situace nezměnila. Přitom Praze vládne ANO 2011 a ministr dopravy je také ze stáje ANO 2011. Takže máme každý den kolony na Podbabské, Evropské, Patočkově a Karlovarské, protože chybí severozápadní část Pražského okruhu.

Adriana Krnáčova (ANO 2011) po čtyřech letech nezačala stavět ani žádný nový úsek metra, či novou tramvajovou trať.

A ve stejném rozhovoru tato paní z Bratislavy říká, že chce znovu kandidovat a vládnout Praze další 4 roky. Opravdu to chceme?

Praha se rozpadá. Libeňský most uzavřen ze dne na den

 


ANO 2011 se rozhovoru zaleklo

Poté, co rozhovor s paní primátorkou vyšel na webu novinky.cz, začal být masově sdílen na sociálních sítích. Toho se pravděpodobně zalekli „markeťáci“ z ANO 2011 a ještě týž den vyšla „dementující zpráva na Twitteru“, že to tak primátorka nemyslela. Jenže Twitter nemá takový dosah mezi voliči, proto vyšla další „dementující zpráva na Parlamentních listech„. Ani to však nestačí a tak druhý den politici ANO 2011 sdílí na svých profilech „dementující zprávy“, že to tak jejich primátorka opravdu nemyslela ve zmíněném rozhovoru a „jen se spletla“. Příkladem můžou být radní z Prahy 6 Martin Polách a Roman Mejstřík.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.