Cestující kritizují DPP za odklonění linky 2 z centra Prahy

Vlnu kritiky od cestujících zažívá na internetu pražský dopravní podnik. Lidé, kteří cestují po Praze městskou hromadnou dopravou kritizují dopravní podnik, že ustupuje automobilové dopravě a odklonil z centra tramvajovou linku 2, aby „nepřekážela automobilům“.


Naopak překvapivě se v této kauze zachoval Ropid, který se postavil na stranu cestujících a považuje odklon linku 2 za nesmyslný.

Dopravní podnik na stížnosti cestujících na svém Facebooku nereaguje, ale není to jediné místo, kde si lidé stěžují. Velká nespokojenost přichází především z Prahy 6 (facebookovské skupiny Dejvická parta, Parta Petřiny a další), jelikož místní obyvatelé přišly o přímé spojení na Národní třídu a Karlovo náměstí, kde se nachází také nemocnice.


Následující názory čtenářů-cestujících jsou v původním znění. Stojí určitě za přečtení. Třeba povolané osoby přesvědčí, že zrušit sólo linku s intervalem 12 minut situaci nezmění a ustupovat automobilové dopravě byl hloupý nápad.

Názory cestujících

Lukáš Julínek: Aneb MHD ustupuje autíčkům, aby se jich vešlo víc a bylo víc emisí. Geniální tah. 😊

Zdeněk Lapáček: klasická ukázka že kaštani v MHD jsou všem u …

Lukáš Julínek: No jo, ten póvl v MHD nikoho nezajímá. Neni to poprvé, co socky z MHD musely v centru ustoupit autíčkům. Loni při rozkopané Národní třídě se taky radši odkláněly tramvaje, než aby si tam stoupnul jeden policajt a auta tam nepouštěl…

Petr Řehánek: Jsem myslel že MHD slouží lidem a ne autům.

Richard Paňáca: Uplny nesmysl. Vcera 2 babky o berlich, co jely na kontrolu do nemocnice zjistily u Tanciciho domu, ze maji problem, pro ne docela zasadni – jak se ted dostat do nemocnice. Ja se jen trochu probehl a dorazil pozde na schuzku. I ridic tram se omlouval s tim, ze je to nesmysl. Bohuzel to hazel na Vas, PIDe… Vecer kolem 21 hod pak cekani na spoj z Karlaku do Podoli na 30 min. To neni dobre! Prosim, zasadte se na MHMP o navraceni provozu do normalnich koleji! Diky

Richard Paňáca: Update z dneška. Na ČRO upozorňovali na hustou dopravu v oblasti Jiráskova mostu a Karlova náměstí. Takže očividně to nefunguje. Blah!

Doris Hozáková: Ale mnoho lodí ze zdravotních důvodů metrem nemůže a nechce jezdit. Pro ně jsou tramvaje. Nezapomínejte, že ani Vy nebudete věčně mladý a zdravý.

Dáda Víšková: Snad spíš omezit automobilovou dopravu v centru? Ne? Trasy MHD jsou podle mě v pořádku, ale auta v centru nemají co dělat!

Josef Kovářík: Když vrátí 18 není problém..

Markéta Podařilová-Postlová: A to je tak, když o MHD rozhoduje někdo,kdo ji nepotřebuje nebo nevyužívá.

Martin Brynda: Celkove MHD v Praze zrušit překáží silničnímu provozu.

Olga Müllerová: Hlavně všechno pro auta. MHD je jen pro póvl, že? 😠

Liboonka Rozinková Dufková: Nemělo by to být naopak???

Iva Machková: Většinou jezdím metrem. Ale to od nás už nic nepojede tim smerem přestupu že. Hlavně že neustále poukazují na to, že je aut moc a že se nevyužívá městská doprava.

Lucie Dominová: No to si snad delaj srandu?!!? Nejlepsi spojeni na Narodku s kocarkem.

Hanička Semerádová: Nejdříve nám vzali 18 a nyní i 2, málokdy nízkopodlažní, nemysli na staré lidi a těch je na Petřinach víc než dost. Kdo nám pomůže?

Radim Chrobok: Tak to je snad jasný, že největšími nepřáteli rozvoje města jsou chodci a cyklisté. Já bych byl pro odstřel Národního divadla. Stojí tam na tom rohu dost nešikovně, musí se objíždět, zaparkovat se tam nedá…. A beztak je ta budova v blbým stavu, už tam stojí dlouho. Parkovišťátko by se tam hodilo….

Lukáš Vejnar: To snad neni mozny…a ja si nedavno rikal, ze je ta linka naprosto genialni. Ale neni divu, co funguje, tak se musi hned zrusit.

Tomáš Karger: A KRNDUJEME DÁL, SOUDRUZI !!!

Hana Kohoutová Kubešová: To je Kocourkov , měli by nás zavřít do kleci a vybírat vstupny. Kola a tramvaje pryč auta sem, bože můj, to už se fakt nedá ustát !

Liboonka Rozinková Dufková: Nad naší republikou musí být nějaký útvar nebo mrak, něco jako bermudský útvar, který blokuje fungování zdravého rozumu…jinak už fakt nevím…


Pavla Křemenová: Tak snad ten jeden vagón linky 2 zachrání celou Prahu od kolapsu 🔮

Martin Dolejsi: Myslim, ze by se „zpovykani“ prazaci meli vydat k mestskemu uradu a umoznit jeho obyvatelum vyhled a let z okna. Je to takova, bohuzel zapomenuta, ale pekna, ceska tradice…

Tomáš Červený: Je to hloupost naprostá… I když je to „malá“ linka díky sólo vozům tak ustupovat autům je fakt šílený a ještě sem neviděl jediný názor který by s odklonem souhlasil…. DPPčko si docela nakydalo a lidi oprávněně řvou…

Petr Kudrej: Dýpý jednal na nátlak Magisrátu (něco s tím udělejte, je jedno co, ale hlavně ať je to hned, jinak vás vyměníme). Toliko k rozdělení kompetencí.

Blanka Kramolišová: Co s tim udelame? Jsem pro zachovani trasy tram c. 2, tedy trasy na Narodni a Karlak!

Aneta Mihalin Redková: Báječný nápad! V centru je moc hustá doprava, takže se zruší některé linky MHD, aby bylo víc prostoru pro auta. Nechápu, pro rovnou nezruší celou MHD. Třeba z metra by byly tak pěkné automobilové tunely… A z nástupišť podzemní parkoviště!

Ondřej Valenta:  ano, podpořit ježdění do centra autem bylo potřeba!!!  blázinec…

 

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.