Dozorčí v metru si nevšiml další brutální rvačky

V pátek 10. srpna 2018 kolem deváté hodiny večerní došlo ve stanici metra Jiřího z Poděbrad k další brutální rvačce. Při čekání na metro byl cestující napaden útočníkem, který přišel do stanice se ženou a dítětem. Policie ČR vyzývá občany, kteří poznávají útočníka, či ženu na videu, aby zavolali na linku 158. Záznam z rvačky zveřejnil server seznamzpravy.cz.

edit: Pachatel byl dopaden.


Na dotaz, zda si všiml brutální rvačky dozorčí ve stanci metra odpověděla tisková mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková: „K předmětnému napadení mezi cestujícími, které se mělo stát ve ve stanici Jiřího z Poděbrad 10. 8. 2018 ve večerních hodinách, uvádíme, že dozorčí stanice jej během výkonu své služby nezaznamenal.“

Opakuje se tak stejný scénář, jako při šílené bitce, která se odehrála 12. května 2018 ve stanici Bořislavka. Ani tady si rvačky nevšiml sloužící dozorčí rvačky, která se odehrávala na nástupišti, které snímá nespočet kamer.


Ukazuje se, že i přes přítomnost dozorčích ve stanicích a stovky bezpečnostních kamer není pražské metro bezpečné. Pokud si totiž dozorčí nevšimne závažné rvačky na nástupišti pod kamerami, nevšimne si ani pádu osoby do kolejiště, nebo na eskalátorech. Nemluvě o jiných trestních (příp. teroristických) činech.

Můžeme jen spekulovat, zda dozorčí měl zavřené oči, koukal do mobilu, brouzdal po internetu, či vykonával jinou z pracovních činností.

V souvislostech:

Brutální rvačka v pražském metru. Co dělal dozorčí?

DPP: Dozorčí metra brutální rvačku na Bořislavce neviděl

 

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.