Pražští radní se rozhodli zhoršit dopravu na městské lince S41

Rada hl. m. Prahy rozhodla „přiklepnout“ provoz na železniční lince S41 (Praha-Hostivař, Praha-Libeň, Roztoky u Prahy) společnosti Arriva. Informaci přinesl jako první web zdopravy.cz.


Ač byly České dráhy, které v současnosti linku provozují, kritizovány především od politiků, že na linku S41 vypravují dieselové vlaky místo elektrifikovaných, najednou se tento argument už nehodí. Přitom to v poslední době vypadalo, že tato kritika slouží jako záminka pro „vyšoupnutí“ Českých drah z této linky poté, co místo elektrických jednotek 451 nasazují na linku dieselové Regionovy.

Proto je velkým překvapením, že od prosince 2018 bude linku zajišťovat společnost Arriva taktéž s dieselovými vlaky! Méně však překvapilo, že dopravcem bude Arriva. Po té pošilhával Ropid už v květnu 2018.


Jedna věc je ekologie, ale druhá věc je komfort pro cestují, který se zásadně zhorší. Místo částečně nízkopodlažní Regionovy budou na linku vypravovány vysokopodlažní motoráky řady 628 vyráběné v osmdesátých letech minulého století. Smůlu budou mít tak nejen vozíčkáři, ale také maminky s kočárky a zhoršený komfort čeká i na cestující s kolem.

ANO, zhoršíme kvalitu cestování. Bude líp.

Výběr komentářů:


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.